Pompka próżniowa na erekcję.

Pompka próżniowa na erekcję jest bardzo ciekawym wynalazkiem dedykowanym panom, którzy borykają się z zaburzeniami potencji. Jest dobrym wsparciem przy tego typu kłopotach, oprócz tego może przyczynić się do trwałego zwiększenia rozmiaru członka i polepszenia wzwodu. Mężczyźni już nie tak chętnie po nią sięgają, gdyż obecnie najczęściej na problemy z erekcją panowie wybierają środki farmakologiczne.

Czym jest pompka próżniowa?

Pompa erekcyjna jest to pewnego rodzaju aparat, a w jego skład wchodzi akrylowy cylinder oraz pompa, którą łączy się z penisem. Dzięki pompce i cylindrowi możliwe jest stworzenie próżni, która pomaga w osiągnięciu pełnej erekcji. Znajdujący się na drugim końcu cylindra pierścień erekcyjny pozwala na utrzymanie wzwodu. Co ważne, takie urządzenie jest całkowicie bezpieczne i polecane zwłaszcza panom, ze słabym ukrwieniem członka. Niekiedy po ten produkt sięgają również panowie cierpiący na: cukrzycę, depresję, czy też po operacji prostaty. Pompa erekcyjna nie jest natomiast dobrą propozycją dla panów z: niedokrwistością, białaczką, wrodzonym zaburzeniem krzepliwości krwi, czy borykających się z innymi chorobami krwi.

W jaki sposób dopasować rozmiar tego gadżetu?

Aby zapewnić sobie jak najwyższy komfort użytkowania tego sprzętu, doskonały efekt i bezpieczeństwo, należy wybrać jego odpowiedni rozmiar. Za mała średnica pompki może nie pozwolić na uzyskanie wystarczającego ciśnienia, natomiast zbyt duża, może wytwarzać za silne ciśnienie. Przy za dużej średnicy może w ogóle nie dojść do pojawienia się próżni. Warto więc przed wyborem produktu zmierzyć członek, w stanie spoczynku, ale także wzwodu. Pompka powinna być doskonale dopasowana, a ponadto pozostawić odpowiednią ilość przestrzeni na erekcję.

Jaka jest skuteczność pompki próżniowej?

Aby zauważyć efekty, należy przede wszystkim ćwiczyć z pompką regularnie. Niestety nie przynosi ona stałych efektów, jednak systematyczność jest najważniejsza. W czasie korzystania z urządzenia zauważalna jest różnica w rozmiarze członka. Poprzez działanie wytworzonego podciśnienia do ciał jamistych przedostaje się zwiększona ilość krwi, przez co penis staje się nabrzmiały. Pompki te zostały opracowane głównie, jako pomoc w leczeniu zaburzeń erekcji. Nie są one aż tak skuteczne, jak środki farmakologiczne, jednak są alternatywą dla mężczyzn, którzy z jakichś powodów nie mogą przyjmować leków na potencję.

Jak bezpiecznie korzystać z pompek na erekcję?

Ssanie należy zwiększać stopniowo, co ważne trzeba zachować umiar, aby nie przepompować penisa. Wystarczy rozpocząć ćwiczenia od 2 do 3 sesji w tygodniu, a każda z nich powinna trwać do 15 minut. Po ukończonej sesji warto przeprowadzić masaż penisa, aby przywrócić mu swobodny przepływ krwi. Nigdy nie wolno przekraczać czasu trwania sesji, gdyż może to powodować pojawienia się obrażeń, czyli między innymi drętwienia członka, przebarwień czy pęcherzy. Przez zbyt intensywne pompowanie może również dojść do pękania naczyń krwionośnych, przez co pojawia się zasinienie, obrzęk czy ból. Może to doprowadzić do niemożności uzyskania wzwodu nawet od paru tygodni do kilku miesięcy. W trakcie pompowania poza samą krwią, wciągany jest także płyn limfatyczny. Wydzielina ta jest obecna w organizmie naturalnie, aczkolwiek jej zbyt duża ilość może wywołać obrzęk.

W przypadku, kiedy opuchlizna utrzymuje się już przez długi czas, wówczas warto od razu zgłosić się do lekarza i zrezygnować przez pewien czas z używania pompki, dopóki opuchlizna całkowicie nie zniknie. Należy mieć na uwadze, że podczas pompowania nie powinno się odczuwać dolegliwości bólowych. Niektórzy panowie uważają, iż działanie pompki daje doznania podobne do uprawiania seksu oralnego. Pompa erekcyjna jest bezpiecznym sposobem na poprawę erekcji. Pomimo tego, że jej popularność spada, to jednak część panów decyduje się na jej wypróbowanie. Jest ona świetnym sposobem wspomagającym wzwód, przy równoczesnym przyjmowaniu suplementów na potencję. Ponadto może być ona dobrą opcją dla mężczyzn, którzy nie mogą przyjmować preparatów na zaburzenia potencji.